2019-10-16

All that motorsports

Két hete remekelt a M1RA Monzában, és vezeti a bajnokságot!

Két héttel ezelőtt Monzában már a kvalifikáción megkezdte a diadalmenetét a M1RA istálló, ugyanis Roberto Colciago és Tassi Attila a 2-3. helyen zártak a Comtoyou-Audi belgája, Frédéric Vervisch mögött, aki pályafutása első pole pozícióját szerezte meg a TCR-ben. Ficza Feri a Zele-SEAT-tal a 12. rajtpozíciót vívta ki magának.

Ezt követően, az első futamon a M1RA kettős győzelmet aratott, eddigi rövid fennállása során először – Roberto Colciago idei második győzelmére tett szet, mögötte célba érve Tassi Attila pedig harmadik 2017-es dobogójának örülhetett, a dobogó legalsó fokára pedig még a Craft-Bamboo Racing spanyolja, Pepe Oriola állhatott fel. Ficza Feri eredetileg az ötödik lett, ám egy sikán átvágásával jogosulatlan előnyhöz jutott, és emiatt kapott egy 10 másodperces büntetést, amely a 10. helyig vetette vissza őt.

A második versenyen sem szerepelt rosszul Michelisz Norbi alakulata, hiszen a Comtoyou Racing futamgyőztes versenyzőjével, a címvédő Stefano Cominivel szép csatát vívva Roberto Colciago a második lett, Tassi Attila pedig a 9. pozícióban zárt, igaz, a fiatal magyar versenyzőt még a rajt után kipörgették. A TOP-3-ba még Frédéric Vervisch (Comtoyou Racing, Audi) fért be, Ficza Feri ismét egy 10. hellyel gazdagodott.

Viszont ennek ellenére még mindig Vernay (113 pont) vezeti az egyéni összetettet, a 98 pontos Colciago, a 95 pontos Comini, illetve a 76 egységgel rendelkező Tassi előtt. Ficza a 11. helyen áll jelenleg, 31 pontja van. A csapatok kiírását pedig a M1RA (175) vezeti, 24 egységgel a Comtoyou Racing (151) előtt.

A jól sikerült hétvégét követően Bári Dávid, a M1RA csapatfőnöke belátta, hogy ideje változtatni a célokon – most már a bajnoki cím az:

“Kettős győzelem Monzában, hat dobogós helyezés négy versenyhétvégén… Mondanom sem kell, hogy hihetetlenül büszkék vagyunk az eddig elért eredményeinkre. Kicsit furcsa érzés is rádöbbenni arra, hogy mit értünk el eddig. Olyan gyorsan, egymás után jöttek a versenyek, hogy időnk sem volt elmélkedni a szezon eddigi sikerein. Csak lehajtott fejjel mentünk előre a feladatainkra koncentrálva. Most a kisebb szünetben le kell ülnünk, és újra át kell beszélnünk a célkitűzéseinket. Látjuk, hogy erős az autónk, megfelelően működik a csapat, plusz Attika is rengeteget fejlődött tavaly óta, nem véletlenül van már neki is három dobogós helyezése. Úgy gondolom, hogy innen már nem lehet más a célunk, minthogy ott maradjunk a csapatértékelés elejében úgy is, hogy mások több autóval gyűjtögetik a pontokat. Ha ez sikerülne, az azt jelentené, hogy mindkét pilótánk harcban lehet a bajnoki címért. Előzetesen ezt nem gondoltuk volna. Megint magasabbra került a léc, de ugyanúgy kell dolgoznunk tovább, mint eddig. Ahol gyorsak vagyunk, annak az okát meg kell értenünk, hogy meg tudjuk ismételni; ahol pedig hiányzik egy kis tempó, azt is ki kell elemeznünk, hogy meglegyenek válaszaink.” – fogalmazott Bári a M1RA Facebook-oldalán.

Fotó: TCR Media

Egyéb , TCR , TOURING CARS

A következő WTCR-futam: