2019-12-06

All that motorsports

A tervezettnél két héttel korábban látogat el Mogyoródra a TCR International Series mezőnye, ám a megszokottnál több magyar versenyzővel!

Az elmúlt hetekben a magyar sajtó előszeretettel pedzegette a hazai TCR-viadal sorsát, méghozzá joggal, ugyanis egészen sokáig nem volt aláírt kontraktus a Hungaroring és Marcello Lottiék között. Néhány napja meg szinte már biztosak lehettünk abban, hogy a M1RA, Tassi Attila, a Zengő Motorsport és Ficza Ferenc nem az International GT Open betétprogramjaként, a július 1-2-i hétvégén teszi tiszteletét a mogyoródi versenypályán, hanem két héttel korábban, a június 16-18-i víkenden, egy másik túraautós szériának, a Német Túraautó Bajnokságnak (DTM) a betétversenyként.

Pénteken pedig hivatalosan is megerősítést nyert a hír, tehát immár biztosan kijelenthető, hogy a DTM hétvégéjén kerül megrendezésre a magyarországi TCR-verseny!

18670883_1053907354709691_2996776268007626278_n

“És ez még nem minden!” – ahogyan az agybutító, teleshopos reklámokban szokták mondani. Ugyanis egyúttal a M1RA istálló megerősítette, hogy a Hungaroringen egy harmadik Honda Civic TCR-t is csatasorba állít, méghozzá a csapatfőnökkel, Michelisz Norberttel a volánnál, aki így egy hónapon belül másodjára versenyezhet majd a hazai közönsége előtt!

Marcello Lotti, a TCR promótere:  “A DTM csillogást ad majd az idei hatodik versenyhétvégénknek. A DTM betétfutamaként egy héttel az osztrák versenyhétvége után lépünk pályára a Hungaroringen, ami megkíméli a versenyzőinket nagyon sok fölösleges utazástól.”

Michelisz Norbert, WTCC-versenyző, a M1RA alapítója: “Nagyon boldog vagyok, hogy rövid időn belül másodszor is rajthoz állhatok egy hungaroringi viadalon, s megfűszerezi az előttünk álló versenyt, hogy saját csapatom színeiben tehetem meg mindezt. Különleges érzés lesz ebben a tudatban pályára gurulni, s természetesen mindent megteszek majd annak érdekében, hogy a nézők jó versenyt láthassanak, a csapatom pedig a lehető legtöbb ponttal gazdagodjon.”

Fotó: TCR Media, M1RA

Egyéb , TCR , TOURING CARS

A következő WTCR-futam: