2019-12-13

All that motorsports

Vajon többen fognak kilátogatni a hétvégén a TCR miatt, mint a DTM miatt?  🙂 

Pénteken a magyar autósport egyik legnagyobb hétvégéje veszi majd kezdetét, hiszen nem mindennapi ténynek mondható az, amikor egy rangos nemzetközi szériában nem kevesebb, mint 9 autóversenyző képviseli hazánkat – márpedig így lesz!

M1RA: Michelisz Norbi újonnan alapított TCR-csapatának színeiben vendégpilótaként maga a WTCC-versenyző is rajthoz fog állni, a 18 éves Tassi Attila, valamint a 10. magyar érdekeltségű autó, Roberto Colciago mellett. Ez három Honda Civic-et jelent.

19105563_1071772602923166_2356207906280341267_n

Fotó: M1RA

Zengő Motorsport: Zengő Zoltán ismét csodát művelt, ugyanis négy SEAT Leónt fog indítani Nagy Danival, György Anettel, Tóth Csabával és Mór Csabával, Ficza Feri pedig végre valahára megkapja a STARD-tól a KIA cee’d-jét. 4+1, tehát összesen 5, azaz öt zengős autó lesz ott a rajtrácson!

Team Unicorse: Az ETCC-ből már ismert Team Unicorse istálló egy Alfa Romeo Giuliettát fog indítani, a volánnál azzal a 17 éves Jedlóczky L. Márkkal, aki az idei évben robbant be az autósport világába, miután eléggé eredményesen kezdett az országos bajnokságban a Zengő SEAT-jával. Jedlóczky korábban a kézilabdázás szakágában ért el szép sikereket, s a továbbiakban sem fogja elhanyagolni ezt a sportot.

Botka Rally Team: A Botka Rally Team pedig a 34 éves Bernula Istvánt fogja bedobni a mélyvízbe egy másik KIA cee’d-del. Bernula korábban a Swift Európa-Kupában bizonyult eredményesnek, két országos és egy európai bajnoki címmel.

S nem csak a TCR miatt érdemes kilátogatni a Ringre, hiszen a főprogramnak számító DTM is jelen lesz, mégpedig három patinás német márkával, és olyan korábbi Forma-1-es pilótákkal, mint például Paul di Resta vagy Timo Glock. Végül pedig a formulaautózás is szerepet kap, hiszen a Forma-3-as Európa-bajnokság pilótái is pályára gördülnek – közülük a legnagyobb kétségtelen Mick Schumacher, a hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher fia, de a nagy nevek közé sorolható a bajnokság frontvonalába tartozó Joel Eriksson, Lando Norris, Maximilian Günther és Lando Norris, de Habsburg Ferdinándnak is szép szurkolótábora van idehaza.

Jegyeket már csak a helyszínen tudnak vásárolni az érdeklődők, az árakkal kapcsolatosan ezen a linken lehet tájékozódni.

Nyitókép: Wikipédia

DTM , Egyéb , F3 EB , Formula Cars , TCR , TOURING CARS

A következő WTCR-futam: