2019-10-16

All that motorsports

A hét közepén váratlanul bejelentették, hogy Aurélien Panis fél év után otthagyja a Túraautó Világbajnokságot, és az év hátralévő részében a TCR Nemzetközi Széria mezőnyét fogja erősíteni.

Fotó: FIA (Paulo Maria / DPPI)

Fotó: FIA (Paulo Maria / DPPI)

Jó memóriával rendelkező Olvasóink biztosan emlékeznek arra, hogy január 31-e volt az a nap, amikor a Zengő Motorsport bejelentette fennállása első külföldi versenyzőjét, Aurélien Panis, a Forma-1-es futamgyőztes Olivier Panis személyében. Amikor sor került a bejelentésre, s kiderült, hogy a 22 éves francia egy 2017-es Hondát fog vezetni, maga a versenyző is nagy eredményekben, dobogókban reménykedett.

Nos, hát ezek a jóslatok nem igazán jöttek be sajnos… Ugyanis öt forduló, azaz a szezon fele után mindössze két 10. helyre tudott szert tenni a tavalyi év folyamán még a Formula 3.5 V8 bajnokságban versenyző francia pilóta, a marokkói és a hungaroringi nyitóversenyen.

Az eredménytelenség miatti frusztráció pedig az elmúlt hetek folyamán egyre inkább látszott Panison, illetve lehetett is érezni a nyilatkozataiban, mégis váratlanul ért minket, amikor a Zengő Motorsport szerda délelőtt bejelentette, hogy az idei WTCC-szezont a francia versenyző szolgálatai nélkül fogják folytatni.

Ezzel párhuzamosan a csapatfőnök, Zengő Zoltán bejelentette, hogy Nagy Dani átül a 2015-ös Hondából a 2017-esbe, a régebbi technika volánja mögött pedig Szabó Zsolt fog debütálni Termas de Rio Hondóban, de a magyar alakulat az év folyamán szeretne majd lehetőséget biztosítani másik két fiatal tehetségének, Nagy Norbinak és Ficza Ferinek – utóbbi kapcsán majd a későbbiekben várható hivatalos bejelentés.

Pár órával később arra is fény derült, hogy Panis nem szakad el a Hondától és a túraautózás világától sem, ugyanis bejelentésre került, hogy a TCR Nemzetközi Széria hátralévő négy versenyhétvégéjén (Oschersleben, Buriram, Zhejiang, Abu Dhabi) rajthoz fog állni egy TCR-es Civic volánjánál, a Boutsen-Ginion Racing színeiben.

Fotó: TCR Media

Fotó: TCR Media

A belga istálló ideáig leginkább csak a TCR Benelux-ban volt érdekelt, de Spa-Francorchamps-ban, egy forduló erejéig a nemzetközi mezőnyben versenyzett, Benjamin Lessennes-nel és Tom Coronellel, akikkel egyébként vezeti a regionális bajnokság pontállását.

Aurélien Panis számára sem ismeretlen a csapat, ugyanis annak a színeiben már indult a TCR Benelux zandvoorti hétvégéjén, illetve teljesített egy tesztnapot a zolderi pályán. Holnap pedig nemzetközi szinten is vezetheti az autót, ugyanis kezdetét veszi Marcello Lotti bajnokságában az oschersleben-i hétvége!

Nyitókép: Boutsen-Ginion Racing / Facebook

Szöveg: Kováts Olivér

Egyéb , TCR , TOURING CARS , WTCC

Hozzászólások

  1. […] futama előtt az a döntés született, hogy Szabó Zsolt veszi át a fél szezon után távozó Aurélien Panis helyét a csapat WTCC-s pilótapárosában – nem sokkal az argentínai hétvége után pedig […]

A következő WTCR-futam: