2019-07-23

All that motorsports

Egyre népszerűbb Marcello Lotti bajnoksága, amelybe éppen beszállni készül egy kínai gyártó, de már a Mini is valami hasonlóval kekeckedik.

Nagyon úgy fest, hogy a Formula-E mellett a TCR International Series az a bajnokság, amely sorra felkelti az autógyártók érdeklődését. Az elmúlt napok folyamán kiderült ugyanis, hogy két manufaktúra is érdeklődik Marcello Lotti privát csapatokból álló túraautó-bajnoksága irányt.

Fotó: Grid Motorsport

Fotó: Grid Motorsport

Az egyik egy kínai gyártó, a BAIC Sanova, amely három D70-es autóval van jelen a Kínai Túraautó Kupában. Most ez a manufaktúra készített egy TCR-specifikációjú D50-es modellt, amelyet 320 lóerős, 2 literes turbóhajtású erőforrással, valamint hatsebességes, szekvenciális váltóval szerelnek fel.

Még nem tesztelték az autót, tehát, egyelőre kérdés, hogy milyen potenciálok rejlenek benne. Mindenesetre az érdeklődők felvetik a kapcsolatot a BAIC Sanovával, és leadhatják a rendelésüket a 2018-as esztendőre.

Fotó: LAP Motorsports

Fotó: LAP Motorsports

A másik manufaktúra pedig a Mini, amelynek a TCR-projektjét a LAP Motorsports irányítaná. Azt még egyelőre nem tudni, hogy a márka melyik autóját szeretné erre a célra felhasználni – csupán annyit, hogy egy négyajtós modellt szeretnénk használni, de az rövidebb az előírtnál.

De annyit a csapatfőnök, Luis Perocapri már elárult a sportscar365.com nevű oldalnak adott interjújában, hogy a papírmunkát már a széria elé terjesztették, a Mini USA-től is megkapták a jóváhagyást, valamint eleinte csak az amerikai TCR-ben kívánják szerepeltetni a versenygépet.

Szöveg: Kováts Olivér

Nyitókép: TCR Media

Egyéb , TCR , TOURING CARS

A következő WTCR-futam: