2020-01-18

All that motorsports

A jövő évtől fogva újabb gyártó TCR-modellje érhető majd el.

A svájci MVM Vuković Motorsport a minap lerántotta a leplet a vadonatúj, TCR-specifikációjú Renault Mégane-ról, miután a francia gyártótól engedélyt kapott arra, hogy megtervezze, megépítse, fejlessze, majd értékesítse a versenyautót.

“Minden energiámat és forrásomat ebbe a projektbe pakoltam bele, amellyel a szabályok által lehetséges, végső teljesítménnyel kapcsolatos szisztematikus és magas minőségű megközelítésünket szeretnénk demonstrálni. Azt akarjuk, hogy a Mégane TCR minden olyan összetevőt tartalmazzon, ami kell ahhoz, hogy a depóból egy hangos és versenyképes autó gördüljön ki. Célunk a teljesítmény optimalizálása, kezdve a lehető legmagasabb normákkal.” – idézte a TouringCarTimes a Vuković Motorsport csapatfőnök-versenyzőjét, Milenko Vukovićot.

Fotó: Vuković Motorsport

Fotó: Vuković Motorsport

A csapat már elkészült az első karosszériával, így a hangsúly most a motor fejlesztésére fog terelődni. S amint akad üzemkész motor, igencsak intenzív tesztidőszak vár majd a Renault Mégane-ra. Ha pedig megkapja a TCR-homologizációt is, a csapatok számára is elérhetővé válik, ami az eladást illeti.

A Vuković Motorsport korábban a néhai Német DTC Szériában versenyzett, amelynek az utolsó, 2016-os bajnoki címét Milenko Vuković hódította el, egy Audi S3-as volánja mögött.

Mostanság nem a Renault az egyetlen gyártó a TCR láthatárán. Korábbi hírünkben beszámoltunk arról, hogy a BAIC Sanova és a MINI is közel van már ahhoz, hogy a Marcello Lotti-féle széria részévé váljon. Jelenleg pedig hét gyártó képviselteti magát állandóan a szériában: az Audi, a Honda, a Volkswagen, a SEAT, az Alfa Romeo, az Opel és a KIA.

Nyitókép: ototaiment.com

Szöveg: Kováts Olivér

TCR , TOURING CARS

A következő WTCR-futam: