2019-11-19

All that motorsports

Több változás is történt a TCR Nemzetközi Széria mezőnyében a thaiföldi hétvége előtt – a legnagyobb változások a M1RA-nál mentek végbe.

Hétvégén Thaiföldre, a Chang International Circuit-re látogat el a TCR Nemzetközi Széria, visszatérve a közel két hónapos nyári szünetéről. Ennek megfelelően az elmúlt napokban ismét beindult az élet a Marcello Lotti-féle túraautós szériában.

Őrdöngős változások leginkább a M1RA felállásában történtek, ugyanis a magyar csapat kedden este váratlanul bejelentette, hogy Roberto Colciago nem tudja vállalni a hétvégi szereplést, ugyanis az olasz pilóta bordasérülései még nem jöttek helyre teljesen, amelyeket még júliusban, az oscherslebeni második futamon elszenvedett rajtbalesetben szenvedett el. (Az olasz ezen két verseny kihagyásával valószínűleg kiszállt a bajnoki címért vívott harcból.)

Fotó: TCR Media

Fotó: TCR Media

Egy nappal később pedig jött a másik bejelentés az istállótól, miszerint három autóval lesz ott a rajtrácson Thaiföldön, s Tassi Attila csapattársai a csapattulajdonos Michelisz Norbi, valamint az ideáig a WestCoast Racing Volkswagen Golfját terelgető Giacomo Altoé lesznek.

Michelisz beugrásával pláne jól fog járni a M1RA, ugyanis a hímesházai WTCC-pilóta számára már egyáltalán nem ismeretlen a TCR-es Honda, amelyet a hungaroringi hétvégén be is bizonyított, amikor is megnyerte az időmérő edzést, az első futamot meg a második pozícióban fejezte be.

Hamarosan pedig újabb rosszabb hírt kaphatunk, ugyanis a thaiföldi nevezési listán nem található Ficza Ferenc, valamint a Zengő Motorsport KIA-ja, így magas az esélye annak, hogy a mezőny másik állandó magyar csapata nem lesz ott Buriramban.

Fotó: TCR Media

Fotó: TCR Media

Azonban egyéb változások is lesznek a mezőnyben: miután Ázsiában folytatódik a bajnokság, az azzal jár, hogy autóba pattannak a vastagabb pénztárcával rendelkező helyiek is. Ennek köszönhetően a thaiföldi rajtrácson láthatjuk majd Parisat Promsombatot (RMI Racing Team by Sunoco – SEAT León TCR), Chariya Nuyát (Billionaire Boys Racing – Honda Civic), Nattanid Lewattanavaragult (Moring Racing – SEAT León DSG), Nattachak Hanjitkasent (TBN MK Ihere Racing – Honda Civic), Rattanin Leenutaphongot (Yontrakit Racing Team – SEAT León DSG), Douglas Khoo-t (Viper Niza Racing – SEAT León), valamint Munkong Sathienthirakult (DG Sport Compétition – Opel Astra TCR). Előbbi hat pilóta a TCR Thailand-fordulón is indulni fog Buriramban, utóbbi pedig Grégoire Demoustier-t fogja pótolni a hétvégén, aki az év hátralevő részében inkább a Ralikrossz Világbajnokságra fog fókuszálni.

Végül íme a thaiföldi hétvége időterve:

Szeptember 2., szombat

05:30-06:00 – Első szabadedzés
07:30-08:00 – Második szabadedzés
10:30-11:05 – Időmérő edzés

Szeptember 3., vasárnap

09:30-10:00 – Első futam (14 kör)
11:05-11:35 – Második futam (14 kör)

A YouTube-on minden eseményt élőben fog közvetíteni a TCR hivatalos csatornája.

Nyitókép: TCR Media

Szöveg: Kováts Olivér

Egyéb , TCR , TOURING CARS

A következő WTCR-futam: