2020-01-18

All that motorsports

Kínában új gyártó debütál majd a TCR Nemzetközi Széria porondján, méghozzá két profi versenyzővel.

Ahogy azt az elmúlt hónapok során megszokhattuk, egyre gyakrabban jelennek meg cikkek arról a nemzetközi médiában, hogy újabb és újabb gyártók csatlakoznak a TCR-hez. A legnagyobb figyelem a Hyundai háza táját övezte, ugyanis a dél-koreaiakról már az év elején tudni lehetett, hogy legkésőbb 2018-ban meg akarják vetni a lábukat.

A felkészüléssel sem cicóztak: fejlesztés fejlesztés hátán, teszt teszt hátán, mindezt megfejelve egy olyan túraautós legendával, mint Gabriele Tarquini. A veterán olasz tavasszal csatlakozott a Hyundaihoz tesztpilótaként, s már számos alkalommal vezethette az autót, sőt, júliusban a Touring Cars Endurance Series 24 órás, misanói futamán rajthoz is állhatott Antti Buri és Nicola Berutti oldalán.

Fotó: Hyundai Motorsport Media

Fotó: Hyundai Motorsport Media

Kedden pedig a dél-koreaiak bejelentették, hogy a következő hónapban debütál a Marcello Lotti-féle bajnokságban az i30 N TCR modell, amelyből Kínában és a szezonzárón, Abu Dhabiban is kettőt fog indítani a BRC Racing. A két Hyundait pedig két klasszis versenyző fogja vezetni: a 2009-es WTCC-bajnok Tarquini mellé a kétszeres BTCC-bajnok és szintén ex-WTCC-pilóta, Alain Menu fog csatlakozni. A svájci versenyző számára ráadásul a TCR sem ismeretlen terep, mivel 2015-ben egy, 2016-ban pedig két futamon is elindult.

“Nagyon fontos a Hyundai Motorsport Customer Racing számára, hogy az i30 N TCR még idén bemutatkozhat a nemzetközi szériában, azoknak az utolsó eseményein. A kínai hétvégét az évnek egy kritikus időszakában fogják megrendezni, ugyanis a versenyzők és a csapatok akkortájt kezdik el szervezni a 2018-as szezonjukat. Nagy lehetőség lesz számunkra az, hogy képesek leszünk arra, hogy megmutassuk az i30 N TCR teljesítményét a legmagasabb szinten. Ugyanakkor, a versenyek lehetőséget adnak arra, hogy folytassuk a fejlesztési munkálatokat.” – nyilatkozta Andrea Adamo, a Hyundai Motorsport Customer Racing menedzsere, rámutatva arra, hogy a potenciális partnerek szempontjából ez egy nagyon fontos időszak lesz. Ennek kapcsán érdemes megjegyezni, hogy nem olyan régen, egy valenciai teszten nem csak Tarquiniék gördültek pályára, hanem olyan versenyzők is, akik lehetséges vásárlók lehetnek a jövőben.

Szöveg: Kováts Olivér

Egyéb , TCR , TOURING CARS

A következő WTCR-futam: