2019-10-16

All that motorsports

Pénteken este a Honda közleményéből megtudtuk, hogy kórházba került portugál versenyzője, Tiago Monteiro, miután nagy tempónál balesetezett a japán gyártó barcelonai tesztjén.

Mint az ismeretes, a Honda a hét folyamán a Circuit de Barcelona-Catalunya pályán tartózkodott, ugyanis ott került megrendezésre a főszponzor, a Castrol éves rendezvénye, valamint egy tesztet is lebonyolítottak. Eredetileg ezen a gyakorláson is autóba ült volna Michelisz Norbi, ám a magyar versenyzőnek Thaiföldön volt jelenése a saját TCR-csapata színeiben, ugyanis a sérült Roberto Colciago helyére ő volt a másik beugró pilóta Giacomo Altoé mellett.

Így Spanyolországban Monteiróra várt a feladatok oroszlán része. Azonban a portugál versenyző szerdán, a célegyenes végén nagy sebességnél balesetet szenvedett, amelyet követően előbb a pálya orvosi központjába, később pedig a helyi kórházba szállították.

Fotó: Honda Racing WTCC - Facebook

Fotó: Honda Racing WTCC – Facebook

A pénteki nap folyamán MRI-vizsgálatoknak vetették alá a korábbi Forma-1-es portugál pilótát: szerencsére nem diagnosztizáltak komolyabb sérüléseket, de elővigyázatosságból benntartják a hétvégére. Ezt követően, hétfőn újra meg fogják vizsgálni Monteirót, és ha szükséges, átszállítják egy portugál kórházba.

A Honda a közleményében természetesen a pálya dolgozóinak és a kórháznak is köszönetet mondott a gyors közbeavatkozásért, s reméli, hogy versenyzőjének a tesztbaleset miatt nem kell kihagynia az október közepén esedékes, kínai fordulót, amelynek majd a WTCC-ben újnak számító Ningbo International Circuit ad otthont.

Monteiro jelenleg a pontverseny élén áll, 12 ponttal megelőzve a volvós Thed Björköt, s 29-cel csapattársát, Michelisz Norbit.

Természetesen mihamarabbi jobbulást kívánunk Tiago Monteirónak!

Nyitókép: Honda Racing WTCC – Facebook
Szöveg: Kováts Olivér

Egyéb , TOURING CARS , WTCC

A következő WTCR-futam: