2020-01-19

All that motorsports

Az elmúlt hetek folyamán több hír is megjelent a jövő hétvégi kínai fordulóval kapcsolatosan. A pályanyitó ünnepélyre még a thaiföldi víkend előtt sor került, emellett bejelentették Colciago visszatérését többek között.

Fotó: TCR Media

Fotó: TCR Media

Jövő hétvégén egy újabb viszonylag hosszú, öthetes szünetről tér vissza a TCR mezőnye, amely először fogja tiszteletét tenni Kínában, azon belül is a zhejiangi aszfaltcsíkon. A pályát még a thaiföldi hétvégén mutatták be – az eseményen ott volt Tassi Attila, a M1RA magyar versenyzője, valamint a túraautózás egyik nagy veteránja, a Hyundai Motorsportnál tesztversenyzői pozíciót betöltő Gabriele Tarquini.

A 3.2 kilométer hosszú pálya 2-es számú besorolást kapott, tehát a Forma-1-et leszámítva a legtöbb versenysorozatot vendégül láthatja. A nyomvonalat 16 kanyar és két hosszabb egyenes tarkítja, az aszfaltcsík legalacsonyabb és legmagasabb pontja között pedig 22 méteres a szintkülönbség.

Íme a zhejiangi hétvége menetrendje – magyar idő szerint:

2017. október 6., péntek

05:10 – 07:30: Teszt

2017. október 7., szombat

04:00 – 04:30: Első szabadedzés
06:00 – 06:30: Második szabadedzés
09:30 – 10:05: Időmérő edzés

2017. október 8., vasárnap

08:30 – 09:00: Első futam (19 kör)
10:05 – 10:35: Második futam (19 kör)


Fotó: TCR Media

Fotó: TCR Media

Csütörtökön kora délután a M1RA csapata a Facebook-oldalán megerősítette, hogy rendbe jöttek Roberto Colciago bordatörései. Az olasz versenyző -, aki jelenleg negyedik a pontversenyben – még az oscherslebeni rajtbaleset során sérült meg, amelyet követően kihagyni kényszerült a burirami versenyeket.

Colciago motiváltan várja a folytatást, s bízik benne, hogy a 34 pontos lemaradása ellenére még van keresnivalója a bajnoki címért vívott harcban. “Készen állok Kínára! Új pálya az egész mezőnynek, és nagyon motivált vagyok, hogy a lehető legtöbb pontot gyűjtsem rajta. Hiszem, hogy még nem veszett el semmi, és még harcban lehetek akár a bajnoki címért is.” – nyilatkozta a magyar istálló közleményében.

A Bahreinben, Monzában és a Red Bull Ringen is győzedelmeskedő, tapasztalt olasz pilóta elmondása szerint minden tőle telhetőt meg tette a felépülés érdekében: “Mindent megtettem a gyógyulásom érdekében, olyan alternatív gyógykezeléseket is kipróbáltam, mint a mágnesterápia. Reményeim szerint Kínában már 100 százalékos állapotban leszek.”


Fotó: Denis Dupont - Facebook

Fotó: Denis Dupont – Facebook

Nagyjából két héttel ezelőtt pedig bejelentették, hogy a TCR Benelux-futamgyőztes belga versenyző, Denis Dupont Zhejiangban a RACB támogatásával be fog mutatkozni a nemzetközi mezőnyben a Comtoyou Racing színeiben, Stefano Comini és Frédéric Vervisch csapattársaként, azonban nem egy Audit, hanem egy SEAT Leónt fog vezetni.

“A nemzetközi szériában való versenyzés egy olyan projekt, amelyen az elmúlt hónapokban keményen dolgoztam, és örülök, hogy a partnereim és a Comtoyou Racing támogatásával lehetőséget kapok Kínában. Nagyon boldog vagyok amiatt, hogy egy SEAT Leónt vezethetek, ugyanis azt már ismerem nagyon jól. Ez sokat segít nekem, hiszen Zhejiang előtt már nem fogom tudni tesztelni az autót, így pedig tudok arra fókuszálni, hogy megtanuljam a pályát.” – nyilatkozta Dupont.


Fotó: TCR Media

Fotó: TCR Media

Rafaël Galiana Kínában a WestCoast Racing csapatához fog csatlakozni, az olasz Gianni Morbidelli oldalán – derült ki a csapat közleményéből szerdán. Az 57 éves francia -, aki egyébként a biztonsági falakkal foglalkozó Tecpro cég tulajdonosa – a hetedik TCR-hétvégéjére készül, korábban már indult a csapat, valamint a Target Competition színeiben, azonban Volkswagen Golfot még sohasem vezetett.

“Boldog vagyok, hogy újra vezethetek a TCR Nemzetközi Szériában, különösen amiatt, hogy Zhejiangban, ugyanis ez egy új, érdekes pálya. Minden évben szeretnék több futamon indulni, de állandóan elfoglalt vagyok.” – nyilatkozott Galiana.

Ez pedig előrevetítheti azt, hogy Giacomo Altoé nem fog visszatérni előző csapatához. A fiatal olasz pilóta a thaiföldi forduló előtt távozott onnan, hogy bepattanjon egy M1RA-Hondába – a helyettes öt héttel ezelőtt a helyi Kusiri volt.


Fotó: TCR Media

Fotó: TCR Media

Emellett a múlt hét folyamán arra is fény derült, hogy helyi versenyzőkből ezúttal sem lesz hiány, mivel a ZZZ Racing két Audi RS 3 LMS-t fog indítani, két korábbi CTCC-bajnokkal, Jiang Tengyivel és Zheng Zhen Donggal a volánnál. Így a négygyűrűs márka négy autóval lesz jelen a zhejiangi rajtrácson, hiszen a Comtoyou Racing birtokában is van két Audi, melyet a Stefano Comini – Frédéric Vervisch duó terelget.

“Izgatottak vagyunk, hogy csatlakozhatunk a TCR Nemzetközi Széria mezőnyéhez és versenyezhetünk a Zhejiang Circuit-en. Ez az első szereplésünk, s van néhány versenyképes pilótánk Kínából. Hiszek abban, hogy a TCR Nemzetközi Széria a legjobb platform arra, hogy megmutassuk, mit tudunk.” – nyilatkozta Dennis Zhang, a ZZZ csapatmenedzsere.


Nyitókép: TCR Media

Írta: Kováts Olivér

Egyéb , TCR , TOURING CARS

A következő WTCR-futam: