2020-01-18

All that motorsports

A következő hétvégén csak Mat’o Homola fog versenyezni a belga csapat színeiben.

Kedden, a TCR soron következő, kínai fordulójának startlistájából kiderült, hogy a DG Sport Compétition a hétvégén csak egy Opel Astrát fog csatasorba állítani, a volánnál a teljes szezont teljesítő Mat’o Homolával. A szlovák pilóta idén már háromszor indulhatott a pole-ból és kétszer dobogóra is állhatott, azonban az első győzelemre még várnia kell – neki, a belga csapatnak és a német márkának is.

Fotó: TCR Media

Fotó: TCR Media

Egyelőre kérdéses, hogy a szezon utolsó versenyén lesz-e csapattársa Homolának, s ha igen, akkor ki. Idén a másik Opelban már hárman is megfordultak, név szerint Pierre-Yves Corthals, Grégoire Demoustier, valamint Munkong Sathienthirakul.

Kínában 21 autót láthatunk majd a mezőnyben. Miután Giacomo Altoé nem tudott megegyezni a Hondával a folytatásról, a M1RA visszatér az eredeti, kétautós felálláshoz, a Tassi Attila – Roberto Colciago duóval. Ugyanakkor a mezőnyben lesz egy harmadik Comtoyou-pilóta Stefano Comini és Frédéric Vervisch, a SEAT-tal induló Denis Dupont, a helyi ZZZ Racing pedig két Audival lesz jelen, a volánnál két kínai pilótával. (Róluk itt írtunk részletesebben.) Azonban a zhejiangi hétvége legnagyobb durranása kétség kívül a Hyundai debütálása lesz, Gabriele Tarquinivel és Alain Menuvel, akik oszlopos tagjai a túraautós közösségnek.

Íme a zhejiangi startlista:

null

null

Nyitókép: TCR Media

Írta: Kováts Olivér

Egyéb , TCR , TOURING CARS

A következő WTCR-futam: