2020-01-18

All that motorsports

Mégsem látogat el Abu Dhabiba a TCR mezőnye, és lesz a Forma-1 betétszériája. Helyette a finálé egy héttel korábban és Dubaiban rendezik meg a szezonzárót – ennek pedig Rob Huff nem örül.

Először a TouringCarTimes oldalán, majd a TCR hivatalos weboldalán is megerősítették a hírt kedden, miszerint egy újabb Forma-1-es betétszereplés hiúsult meg. Monaco után Abu Dhabiba sem látogatnak Tassi Attiláék, a Yas Marina Circuit helyét pedig a Dubai Autodrome veszi át a versenynaptárban. De nem csak a helyszín, hanem az időpont is módosul: a tervezettnél egy héttel korábban, a november 18-i víkenden rendezik meg a szezonzárót. A mostani hétvégén meg az utolsó előtti fordulónak fog otthont adni a zhejiangi pálya.

A változásnak meg egy valaki biztosan nem örül: az illetőt úgy hívják, hogy Rob Huff. Ugyanis így a TCR-finálé egybeesik a WTCC makaói fordulójával, a 2012-es bajnoknak pedig még van esélye a világbajnoki címre, ráadásul nagy Makaó-specialista – ideáig nyolcszor tudott győzni a Guia utcai pályán, legutóbb 2015-ben, a TCR látogatásának alkalmával.

Fotó: TCR Media

Fotó: TCR Media

Természetesen a brit -, aki összesen hat TCR-hétvégén indult idén a Leopard Racing színeiben, – nem dobálja a sapkáját az égig – ez a nyilatkozatából is érződött: “Csalódott vagyok amiatt, hogy nem tudom végigcsinálni a szezont, pedig segíteni akartam Jean-Karl-nak a bajnoki címért. Azonban nyilvánvaló, hogy elkötelezett vagyok a Túraautó Világbajnokság iránt, hiszen ott még van esélyem a bajnoki címre, ráadásul Makaó az egyik kedvenc pályám, ahol most lehetőségem van arra, hogy megdöntsem a győzelmi rekordot. A legjobb formámat fogom nyújtani a hétvégén Zhejiangban, ugyanis ezek lesznek az utolsó versenyeim a csapat színeiben. Remélem, hogy Jean-Karl jó helyzetben lesz a finálé alkalmával, Dubaiban.”

A Spában és Oscherslebenben is dobogóra álló Huff helyét az utolsó versenyhétvégén Jaap van Lagen veheti át például, hiszen az ex-WTCC-s holland Monzában és Oscherslebenben is versenyzett a csapatnak, legjobb eredménye pedig egy 8. hely.

Nyitókép: TCR Media

Írta: Kováts Olivér

Egyéb , TCR , TOURING CARS

A következő WTCR-futam: