2019-08-20

All that motorsports

Nagy-Norbi-2.

írta: Biró Péter

Gyakorlatilag a katari szezonzáró hétvége óta kérdőjelek és találgatások övezik a Zengő Motorsportot. Múlthét pénteken a csapat hivatalos Facebook oldalára kikerült egy sokat sejtető bejegyzés, amiben két fantomkép valamint egy autó sziluettje látható azzal az információval, hogy hétfőn 11 órakor bejelentés várható.

Ma meg is született a bejelentés miszerint a Zengő Motorsport két újonnan érkező Cupra-val, valamint két fiatal tehetséggel – az Európa bajnoki ezüstérmes – Nagy Norberttel, illetve a másik pilóta kiléte egyenlőre még nem tisztázott, – csak a hét második felében lesz ismert – indulnak a Világkupában.

Ez ismét hatalmas dolog a magyar csapattól, hiszen gyakorlatilag a semmiből, 3 hónap alatt ismét sikerült eljutniuk oda, hogy a Túraautózás csúcskategóriájában, induljanak 2018-ban is.

A Leonokból, átnevezett Cupra-kat a holnap veheti át a csapat, a WTCR kollektív tesztjén Barcelonában, ahol a tavalyi évvel ellentétben, idén már a magyar csapat is részt fog venni.

8291A8D7-0C79-4CAE-9F4F-71C298B3EC7A

A 2017-es év ETCC ezüstérmes Nagy Norbertet kérdeztük arról, hogy mit vár az idei évtől.
„Az idei év nekem egy óriási előre lépés lesz, szeretném minden futamon a maximumot nyújtani, és arra törekedni, hogy mindig pontszerző legyek. Az a tapasztalat az eddigi versenyzői karrieremből kiindulva, hogy akkor tudok ott lenni az év végén az elérhető legjobb helyen, hogyha minden futamon masszív pontszerző vagyok. Ugyanakkor nem is szeretnék előre bocsátkozni, hiszen nagyon erős lesz a mezőny, és az év második felében olyan pályákon fogunk menni, amiken én még soha nem jártam.” –mondta Norbi a motorsportfanatics-nak.

Kíváncsian várjuk a szezonnyitót, ahol három magyar pilótának is szurkolhatunk, sok sikert és szerencsét kívánunk a Zengő Motorsport két pilótájának, illetve az egész csapatnak valamint Michelisz Norbertnek a Hyundai pilótájának!

Április 8.-án szezonnyitó Marokkóból.
Addig is kövessetek minket!

Egyéb , TOURING CARS , WTCR

A következő WTCR-futam: