2020-01-18

All that motorsports


írta: Biró Péter

Hétfőn 11 órakor a Zengő Motorsport hivatalos Facebook oldalán ismertette, hogy 2018-ban a Túraautó Világkupában (WTCR) fognak indulni, új Cuprákkal valamint azt, hogy egyik pilótájuk a Túraautó Európa bajnoki ezüstérmes Nagy Norbert lesz. Ma 13 órakor pedig arra is fény derült, hogy ki lesz a másik pilóta…

Vége a találgatásoknak!

A Zengő Motorsport WTCR csapatának második pilótája nem más, mint a tavaly fél WTCC-s szezont teljesítő Szabó Zsolt.  Zsolt már évek óta a Zengő Motorsport kötelékeibe tartozik. Korábban versenyzett a Seat Leon EuroCup sorozatban (egy hasonló Leonnal, mint amivel idén fog menni) valamint a tavalyi évben fél szezont ment a Túraautó EB-n – ahol az idei évhez hasonlóan Nagy Norbi volt a csapattársa -, majd a Zengő Motorsport WTCC csapatból az év közben távozó, Aurelien Panis-t váltotta. Makaóban sikerült pontot szereznie az „öregecskének” mondható 2015-ös fejlesztésű Honda Civic-cel, a Fő Futamon a 10. helyen ért célba az eső áztatta városi pályán. Zsoltinak tehát a megvan a tempója ahhoz, hogy az idei szezonban jól tudjon teljesíteni az igencsak népes, 26 fős mezőnyben.

Az autók közti különbséget egyelőre saccolni sem lehet, sőt még a február 13-14-én lezajlott BoP tesztről sincsenek meg az eredmények.
A csapatok már Barcelonában vannak, ahol csütörtökön és pénteken, kollektív teszten vesznek részt. A program a ma este tartandó hivatalos WTCR vacsorával veszi kezdetét, ahol már jelen lesz mind a 26 pilóta. Tehát estére minden eddigi kérdőjelet pont fog felváltani.
Amint a teszt eredményei nyilvánosságra kerülnek, azonnal tisztább képet fogunk kapni az erőviszonyokról.

A tesztről hamarosan cikket is olvashattok! Kövessetek minket, hogy ne maradjatok le semmiről!

 

Fotó: FIA ETCC

Egyéb , TOURING CARS , WTCR

A következő WTCR-futam: