2019-08-20

All that motorsports

Írta: Biró Péter

Szerdán – ami a fanatikusok és a versenyzők egy részét is érinti-, egy online szimulátor versennyel veszi kezdetét a 2018-as WTCR őrület. Az online versenyzés szerelmesein kívül több autóversenyző is megméretteti magát a virtuális valóságban. A Túraautó Világkupa magyar hétvégéjéről és az arra való felkészülésről Nagy Norbit a Zengő Motorsport versenyzőjét kérdeztük.

Miben különbözik a hazai hétvége a többitől?

Két részre bontanám, egyrészt természetesen nagyon nagydolog, hogy bármelyik versenyzőt kérdezed arról, hogy melyik a legnézettebb, legjobb hangulatú verseny, mindannyian a magyar versenyt mondják. Ezt magyarként átélni nagyszerű érzés. Másrészt egy elég komoly megfelelési kényszert tud szülni ez a szituáció, az összes magyar pilóta itt szeretné a legjobb teljesítményét nyújtani. Egy külön feladat a Hungaroringen, hogy ezt az egészet úgy tudjuk kezelni, hogy csak előnyünk származzon belőle, „dont crack under pressure” !:)
Amiben még más az talán az, hogy a média részéről ilyenkor megnő az érdeklődés az irányunkban, ezen a héten szinte többet járok különböző televíziókba, mint az egész évet összesen tekintve.

A médiás dolgokat leszámítva, a fizikai felkészülésed is más egy hazai hétvégére?

A megterhelés ugyan az, mint a többi hétvégén, sőt, itt a verseny hetében már edzeni se tudok annyit, sokat kell járni média megjelenésekre, előtte persze azon vagyok, hogy minél jobb formába hozzam magam.

Mit gondolsz, a pálya ismeret előnyötökre lehet?

Az ETCC-ben úgy gondolom előny volt, a WTCR viszont már az a szint, ahol olyan pilóták mennek, főleg hogy már sokan versenyeztek is itt, hogy már nem számít annyit. Csak a pálya mellől érkező szurkolás, ami plusz előnyt jelent a magyar pályán.

Ha jók az értesüléseink, akkor Marokkóban még nem adtátok rá a motorra a maximum teljesítményt, a Ringre ez megváltozik?

A marokkói hétvége elég speciális volt, azzal a szemlélettel kellett versenyeznem, hogy mindenképp meg kell maradnia az autónak a Hungaroringre, és azon az utcai pályán ez különösen nagy figyelmet igényelt, tekintve hogy bármilyen verseny szituáció akár totálkárral is járhat. (mint ez meg is történt pár versenyzővel)

Mik az elvárásaid a hétvégével kapcsolatban, mi a kitűzött cél, amit el szeretnél érni?

Pozíciót nem merek mondani, inkább azt, hogy faragni szeretnék az időkülönbségből az időmérőn az első hely és a mi köridőnk között Marokkóhoz képest, illetve azokból a pozíciókból ahova ez elég lesz, izgalmas, és jóízű versenyeket futni!

Ha csak pusztán a teljesítményt nézzük, mit gondolsz, a Zengő Motorsport eredményesebb lehet a másik Cupra-s csapatnál?

Ezt nem tudom megmondani, de rajta leszünk a dolgon! 🙂

Különböző meteorológiai előre jelzések szerint a hétvégén jelentős csapadék várható eső formájában, mit gondolsz egy esős hétvége növelné a jó szereplés esélyeit?

Egy kaotikus, nem is esős, de még nem is száraz verseny mindig meg tudja keverni a kártyákat, felborítja az erőviszonyokat, ez nekünk akár még jól is jöhet, én örülnék egy kis esőnek!

Reméljük minden a lehető legjobban fog sikerülni Nagy Norbinak, és a Zengő Motorsportnak illetve az összes magyar pilótának!

Ha szeretnétek Norbival személyesen találkozni, akkor nincs más dolgotok, mint a hétvégén kilátogatni a Hungaroringre. Illetve, ha szeretnétek több információt megtudni Norbiról, akkor kövessétek őt az Instagramon és „Like”-oljátok Facebook oldalát.

WTCR

A következő WTCR-futam: