2019-08-20

All that motorsports

írta: Biró Péter

Nehéz kezdet után elköszönés, majd egyik napról a másikra való visszatérés. Valahogy így lehetne jellemezni Stefano Comini eddigi szezonját a TCR Europe-ban. 

Hazánkban bohókás stílusa és talán a tehetsége miatt is rengetegen kedvelik a svájci pilótát. Most egy újabb jó hírrel szolgálhatunk a fanatikusoknak.

A kétszeres TCR bajnok Stefano Comini az első Paul Ricard-i versenyhétvége után kiszállt a Subaru WRX STi TCR volánja mögül, és vissza se ült abba a második Zandvoort-i hétvégére. A svájci az első hétvégén mindössze egyetlen pontot szerzett a Subaruval ami el is vette a kedvét. Comini megköszönte a Top Run istállónak az együttműködést, és hozzátette mást projektben szívesen az olasz csapat rendelkezésére áll.

Ma azonban napvilágot látott a hír miszerint Comini visszatér a TCR Europe-ba méghozzá egy Hondával, és nagyon bizakodó a váltással kapcsolatban:
” Mindig is Hondát akartam vezetni,végül létre jött és bízom benne, hogy a jövőben is maradhatok a márkával. Hosszú listám van arról, hogy kinek kell megköszönjem, többek között a JAS Motorsportnak, az Autodis Racing-nek, és a THX Racing-nek, mert mindannyian hittek bennem, és felajánlották annak a lehetőségét, hogy náluk versenyezzek. Bízunk benne, hogy lesz lehetőségünk Zolderban tesztelni egy napot, a Spa-i hétvége előtt.” – mondta Comini a TouringCarTimes.com-nak.

Kíváncsian várjuk, hogy a korábbi kétszeres bajnok mire lesz képes a Japán márkával,  egy biztos visszatérésével egy újabb egyéniséggel bővült a TCR Europe mezőnye.
Hétvégén tehát a legendás belga pályára látogat a mezőny, ahol Stefano Comini mellett három magyar tehetségnek is szurkolhatunk.
Tassi Attilának a Hell Energy Racing Team (Honda) pilótájának,  Nagy Dánielnek a M1RA Motorsport (Hyundai) színeiben, illetve Jedlóczky Márknak a Zengő Motorsport (Cupra) versenyzőjének.
Sok Sikert kívánunk nekik a Világ egyik legjobb versenypályáján!

forrás: TouringCarTimes
foto: TCR Media

TCR Europe

A következő WTCR-futam: