2019-08-20

All that motorsports

 

írta: Biró Péter
Argetína helyett Szlovákiába utazik a WTCR mezőnye, így gyakorlatilag olyan mintha két versenyhétvégét rendeznének Magyarországon!  Szurkoljunk együtt a magyaroknak Július 14-15.-én! 

Úgy tűnik igaz a hír, amit már napokkal ezelőtt belengettek miszerint az Termas-i hétvégét Szlovákia válthatja a WTCR versenynaptárában. Argentínában akkor voltak nagyon sikeresek a hétvégék nézőszámot illetően, mikor a helyi hős José-Maria Lopez még a mezőnyben volt. Ám mikor Lopez a Citroënnel karöltve kivonult a bajnokságból a lelátók is kiürültek. Már a tavalyi WTCC hétvégén is kínos volt azt látni, hogy senki nem szurkol a nézőtérről – vagy legalábbis nagyon kevesen -, annak ellenére, hogy Esteban Gueerrieri valamint Nestor Girolami személyében két argentin pilóta is volt a mezőnyben.

A Szlovákia-ring kézenfekvő választás lehetett a szervezőknek, hiszen a távolságot illetően sem kell rengeteget utaznia a mezőny tagjainak, nem kell konténerbe pakolni a technikát, és azt hajóra vagy repülőre rakni, kamionnal is meglehet oldani a logisztikai feladatokat. Ami mondani sem kell a költségek szempontjából is előnyös, illetve a szlovák hétvégét mindig is egy második magyar hétvégének emlegették. A hangulat és a szurkolótábor is szinte egytől-egyik ugyan az volt mint a Hungaroringen. Ami a versenyhétvége időpontját illeti augusztus 4-5-ről , július 14-15-re módosul az időpont.

 

WTCR

A következő WTCR-futam: