2020-01-18

All that motorsports

írta: Biró Péter

Korábban a Zandvoort-i WTCR illetve TCR Europe versenyhétvégére kiszabott, Balance of Performance (BoP) szabályrendszerrel igencsak “megmérték” a Hyundai-t. A motorerő gyengítésén kívül, az autó nehezebb is lett, sőt még a hasmagasságot is fel kellett emelnie a Dél-Korea-i márkával versenyző csapatoknak 100 mm-re.

A változtatások meg is hozták a hatásukat, mivel a Terepjáró nehézségű, és magasságú autók egytől-egyig a mezőny végén kullogtak. Úgy tűnik, hogy a szabályalkotók ugyan minimális szinten,de észhez tértek a TCR Europe Spa-i hétvégéjére, és valamelyest enyhítettek a büntetésen. Megengedték a Hyundai-jal versenyző csapatoknak, hogy a hasmagasságból levegyenek 10 mm-ert, ezáltal a korábbi 100 mm  helyett Spa-ban 90 mm-es hasmagasság lesz mindegyik Hyundai-on.
Ez a minimális változás, mondhatni kísérletezés, abból a szempontból nézve, hogyha kevésnek bizonyulna akkor, a soron következő Vila Real-i WTCR hétvégére esetlegesen változtathatnak a BoP szabályokon.

A hétvégi Belga Nagydíjon 2 magyar tehetségnek szurkolhatunk. Tassi Attilának a KCMG/JAS (Honda) versenyzőjének, Nagy Dánielnek a M1RA Motorsport (Hyundai) színeiben.

Jedlóczky Márk aki a Zengő Motorsport (Cupra) színeiben versenyzik, kikényszerül hagyni a belga hétvégét. Ahogyan csapata a JLG Motorsport a Facebook oldalukon fogalmazott.
Rajtuk kívül álló okok miatt kell kihagyniuk a legendás Spa-i pályán rendezett Nagydíjat. De megnyugtattak, hogy a Július 8.-ai Magyar Hétvégén már jelen lesznek a mezőnyben.

Egyéb , TCR Europe

A következő WTCR-futam: