2020-01-19

All that motorsports

írta: Biró Péter

 

5 óra elteltével a #8-as Toyota az élen a Le Mans-i 24 óráson. A rajtot követően nem sokkal a #7-es Toyota vette át a rajtelsőséget a #8-as Toyotától és az akkor autóban ülő Sebastian Buemitől. A kétszeres Forma-1-es világbajnok Fernando Alonso 17 óra 30 perc környékén vette át a kormányt a svájci Buemitől, és már az első körökben jobb tempóra volt képes mint a #7-es Toyotát vezető háromszoros Túraautó világbajnok Jose-Maria Lopez. Nemsokkal később nagyjából 18 óra magasságában Alonso meg is előzte csapattársát a Mulsanne egyenesben és az élre tört.

 

20 óra 21 perc volt vissza a versenyből mikor a #38-as Jackie Chan Racing autó Gabriel Aubry-jal a fedélzeten jobb első defektet kapott, és be kellett miatta küldeni a Safety Car-t. Alonsoék ekkor sokat rajta veszítettek, és Lopezék jobb taktikai húzásának köszönhetően újra az élre álltak.

 

19 óra 44 perc volt vissza, mikor a #4-es rajtszámú Bykolles, Dominik Kraihamer-rel a volánnál összetűzésbe keveredett egy GT Ferrarival a Porsche kanyar bejáratánál és a gumifalba csapódott. Az autó csúnyán összetört, és ismét jött a Safety Car. 30 percet töltött a pályán ami azt eredményezte, hogy Alonso ismét közel ért Lopezhez. A Safety Car kimenetelét követő második körben a spanyol meg is előzte argentin csapattárását és újra az élre állt.

 

Nemsokkal ezelőtt helyi idő szerint 20 óra 15 perc környékén helycsere történt a #8-as Toyotánál, Alonso-t Nakajima váltotta. A #7-es Toyota pedig Lopez-zel kint volt tankolni, és kereket cserélni, náluk nem történt pilótacsere.

így állunk most, hamarosan újra jelentkezünk a Le Mans-i eseményekről.

Egyéb

Hozzászólások

  1. […] Az 5. óra elteltével arról számoltunk be, hogy a #8-as Toyota visszavette a vezetést a #7-essel… […]

A következő WTCR-futam: