2020-01-19

All that motorsports

Írta: Biró Péter

Sebastian Buemi, Kazuki Nakajima, Fernando Alonso a Győztes Trió a 2018-as Le Mans-i 24 óráson!

Hajnal 1-kor mikor utoljára jelentkeztünk, az volt a végszó, hogy vajon ki meri felébreszteni Fernando Alonso-t ?! Mert a #8-as Toyota több mint 2 perces hátrányban volt a csapattárshoz képest, úgy hogy Alonso előnyből adta át a kormányt csapattársának Bueminek.

A #8-as Toyota legénységét éjjel ismét a spanyol Forma-1-es pilóta mentette meg mikor űridőket autózva
centiről-centire közelítette a #7-es Toyotát.

Hozzátartozik a történethez, hogy a #7-es Toyotát nem egyszer kiintették “stop and go” büntetésre, de ez persze nem kisebbíti Alonsoék sikerét.

Alonso az éjjeli 4 etapján szinte időmérős köröket futott, ami elképesztő teljesítmény tőle, úgy hogy még életében nem verseny tempóban éjszaka Le Mans-ban, reggelre már az élre is álltak.

A #7-es Toyotát még a szerencsétlenség is sújtotta. Kobayashinak kifogyott az üzemanyag az autójából és a motor vészprogramba állt aminek következtében nem ment 80 km/óránál többel. Sőt, még büntetést is kaptak, mert az etapjukban több kört mentek 11-nél, amit a szabály tilt.

Szerencséjükre a #3-as Rebellion több kör hátrányban volt mögöttük lemaradva és megtudták tartani a 2. helyet az összetettben.

Az utolsó órákban már csak a technika hátráltathatta volna Alonsoékat, de szerncséjükre minden rendben ment és megnyerték a 2018-as Le Mans-i 24 órást, és Alonsonak a Triple Crown-ból (Indy 500, F1 Monte-Carlo Nagydíj, Le Mans-i 24 órás győzelem) már kettő megvan és már csak az Indy 500 győzelem hiányzik neki a teljes sikerhez.

Az LMP2-ben a #26-os G-Drive istálló nyert. (Jean-Eric Vergne, Roman Rusinov, Andrea Pizzitola)

A GTE Pro kategóriában a történelmi festésű  #92-es “Malac-os” Porsche nyert.
(Michael Christensen, Kevin Estre, Laurens Vanthoor)

A GTE Amatőr kategóriában pedig Patrick Dempsey csapata a #77-es Porscheval győzedelmeskedtek.
(Matt Campbell, Christian Ried, Julien Andlauer)

Íme a teljes végeredmény

Egyéb

A következő WTCR-futam: