2020-01-19

All that motorsports

Írta: Biró Péter

 

Az 5. óra elteltével arról számoltunk be, hogy a #8-as Toyota visszavette a vezetést a #7-essel szemben. 

A mostani, és az akkori beszámolónk között nagyjából eltelt 5 óra alatt rengeteg minden történt.

 

Kezdjük is szépen sorjában:

18 óra 9 perc volt vissza mikor a #32-es United Motorsport volánja mögött Juan Pablo Montoya az Indianapolis kanyarban kicsúszott és orral bele állt a gumifalba, amiatt Lassú Zónát kellett elrendelni. A sportbírók ki tudták emelni a #32-es autót, és Montoya be tudott kocogni a boxba egy gyorsszervízre, (lecserélték az első orrkupot, és átnézték az autót) majd a kolumbiai vissza tudott menni a pályára. Az ex-Forma-1-es azt nyilatkozta az esetről félig viccesen, hogy azért csúszott ki,mert a korrigálás már meghaladja az ő képességeit.

 

18 óra 3 perc volt vissza a versenyből mikor a #7-es Toyota fedélzetén pilótacsere történt, Lopez kiszállt és helyét Kamui Kobayashi vette át.

 

17 óra 22 perc volt vissza mikor a #94-es Porsche, Dumas vezetésével futómű problémákkal kihajtott a boxba. Egy gyors gátlócsere után vissza is tudott menni.

 

17 óra 10 perc volt hátra mikor a #98-as Aston Martin sofőrje Paul Dalla Lana a gumifalba csúszott, a Porsche kanyarban lehetséges fékhiba miatt. Miatta Lassú zónát kellett elrendelni.

 

16 óra 14 perc volt vissza mikor Harrison Newey (Adrian Newey fia) defektet kapott a #38-as SMP Racinggel a Mulsanne egyenesben. Newey nagyjából 9 perc alatt ért vissza a boxba.

 

16 óra 3 perc volt vissza amikor az éjszaka eddigi legnagyobb bukása következett. A #17-es SMP Racing pilótája Isaakyan elvesztette uralmát az autója felett a Porsche kanyarba. A Isaakyan nagy tempónál csapódott bele a gumifalba és csúnyán megsérült az autója. Isaakyan megpróbálta megszerelni autóját a pálya szélén majd visszafelé igyekezett a boxba a szerelőkhöz, mikor az autó motorja felrobbant, és gőzmozdonyhoz hasonlóan füstölni kezdett, és az oroszoknak -az összetett 3. helyről – fel kellett adniuk a 24 órás versenyt.

 

15 óra volt hátra a versenyből mikor a #8-as Toyota 60 másodperces stop and go büntetést kapott, mert a #38-as autó miatt elrendelt Lassú zónás szakaszban nem tartották be a 80 km/órás limitet. A pilóta ekkor Buemi volt a
#8-as Toyotában. Ez a 60 mp-es időbüntetés azt jelenti, hogy minimum 10 km/órával ment gyorsabban a svájci a megengedettnél.

 

14 óra 27 perc volt vissza mikor a #81-es BMW Eng-el a fedélzeten kikényszerült állni a boxba, mert eltört valami a futóműben.

 

Jelenleg 13 óra 50 perc van vissza mikor a  #7-es Toyota előnye a #8-assal szemben 2 perc 10 másodperc.

 

Így állunk most! A nagy kérdés: Ki meri megmondani Alonsonak, hogy az előnyből amit átadott a csapattársainak az etapja végén több mint 2 perces hátrány lett!?

 

Le Mans

Hozzászólások

  1. […] Hajnal 1-kor mikor utoljára jelentkeztünk, az volt a végszó, hogy vajon ki meri felébreszteni F… Mert a #8-as Toyota több mint 2 perces hátrányban volt a csapattárshoz képest, úgy hogy Alonso előnyből adta át a kormányt csapattársának Bueminek. […]

A következő WTCR-futam: